COMUN in aantocht – internationale drukte rondom het Coornhert in debattoernooi

COMUN staat voor Coornhert Model United Nations en is een nabootsing van de vergaderingen van de Verenigde Naties.  Leerlingen van het Coornhert Gymnasium organiseren deze MUN in Gouda als profielwerkstuk.  De jaarlijkse conferentie vindt in 2024 plaats van 9 t/m 11 februari. Met ongeveer 400 deelnemers, middelbare scholieren uit binnen- en buitenland, is COMUN een grote MUN-conferentie die haar deelnemers, de stem van de jongeren, een podium biedt om te debatteren over geopolitieke thema’s die er echt toe doen. Dit jaar debatteert men vanuit historische panden in Gouda naast het Coornhert-schoolgebouw, waaronder de raadzaal van het wereldberoemde oude stadhuis op het marktplein van Gouda. De openingsceremonie van COMUN vindt plaats in de Sint-Janskerk, de langste kerk van Nederland. Ruim 100 leerlingen van het Coornhert Gymnasium helpen vrijwillig mee om dit evenement mogelijk te maken, want er komt ongelofelijk veel bij kijken. Ook ouders van leerlingen hebben zich ingezet om als gastgezin de paar honderd internationale deelnemers uit onder andere Turkije, Ierland en Duitsland op te kunnen vangen, wat jaarlijks leidt tot een culturele uitwisseling. We wensen Maëlle, Hind, Jari, Lucas en Hidde veel succes de komende, hectische weken. Voor meer informatie: www.comun.nl.