De Grote Prijsuitreiking: diplomering 2024 feestelijk en hilarisch

In het lustrumjaar 2024 poetst de school allerlei mooie tradities nog eens extra op. De diplomering van onze zesdeklassers in de Sint Jan is er zo eentje. En gelukkig doet iedereen van harte mee om daar het maximale uit te halen. Docenten komen op hun puntigst uit de hoek met mooie, hilarische en persoonlijke speeches, de entree van de examinandi wordt voorgegaan door twee trots glimmende clavigers, de rector speecht extra feestelijk en de outfits van niet alleen de kandidaten, maar óók van de ouders waren zo oogverblindend dat het wel een flagshipshow van een gemiddeld Frans modehuis leek. Hoe dan ook: louter hoogtepunten in een marathonzit van een uur of vier. Niemand wilde iets missen, en dat gold ook voor veel leerlingen die vorig jaar al examen deden en hun ‘opvolgers’, met wie de banden duidelijk nog hecht waren. Met luid applaus feliciteerden de aanwezigen de afscheid nemende zesdeklassers met het prachtige gymnasiumdiploma. Superlatieven te over: cum laude, summa cum laude, Olympiadewinnaars, topspijbelaars en wonderlijke glow-ups: ze kwamen allemaal aan bod. Een mooie traditie als het leerlingendankwoord, de gratias, dit jaar uitgesproken door Maartje en Klaas, paste in de lijn van fijne onderdelen van zo’n mooie bijeenkomst. Het tweetal noemde terecht het OOP, de schoonmakers, de administratie én de kwaliteit van Mariekes broodje bal als een van de boeien waar scholieren prima op gaan. Een wat jongere traditie, de uitreiking van de PWS-prijs, kreeg glans door Thirza met haar eigengeproduceerde toneelstuk in de Garenspinnerij als winnaar uit de bus te laten komen. Een geanimeerde borrel was het sluitstuk van wederom een fraaie, feestelijke en soms ontroerende bijeenkomst. Iedereen nogmaals gefeliciteerd!