Debatdag klas 6: het Feest van het Woord (en gebaar!)

Hear hear! Hoewel niet elke bovenbouwer dat zo zal ervaren, is Debatdag wel degelijk een opwindende gebeurtenis. Verbale degens worden gekruist, opeens duiken mantelpakjes en colberts op, wordt het POI-gebaar nog eens zwierig geoefend en vliegen de oneliners en drieslagen ons om de oren. En natuurlijk is het ook spannend… Ben ik overtuigend genoeg? Laat ik niet per ongeluk al mijn debatkaartjes vallen? Vergeet ik niet die ene grap of slotzin te plaatsen? Staat mijn gulp niet open? Kan ik de tegenstander pootje lichten door juist te wijzen op dat wat vergeten is? En dan, dúrf ik dat dan wel? Wat zal de jury beslissen? Kan ik mijn docenten verbazen? Vragen, vragen, vragen.

Morgenavond rond een uur of zes weten we het antwoord. Tot die tijd staat het katheder eenzaam te wachten tot het morgen gevuld wordt met de verbale krachtpatserij van onze zesdeklassers! “Beste jury, opponenten en andere aanwezigen! Een mooi verhaal, maar het klopt niet. Ik ga dat haarfijn voor u uit de doeken doen!”