Eerste schoolweek nieuwe jaar: oud, nieuw en Open dag!

De schoolleiding én het complete docenten- en OOP-team wensen iedereen voor 2024 veel plezier, geluk, mooie resultaten en een tweede helft van een fijn schooljaar toe. Dat schooljaar is al aardig op weg: over een weekje zit iedereen al weer in de bankjes voor de toetsen die horen bij de komende proefwerkweek. En voor je het weet, heb je een profiel gekozen, een mooie excursie beleefd in de Groene Week, je schoolexamengemiddelde tot het maximale neergezet, je profielwerkstuk afgerond of je talenexcursie al in de voorbereiding gegooid.

Hoe dan ook: veel dingen gaan zoals ze élk jaar gaan. Een verandering is wél, dat we vanaf de eerste schooldag in het nieuwe kalenderjaar verwachten dat je je houdt aan het protocol rondom het mobieltjesgebruik (en dat van smartwatches, laptops en andere elektronica, maar dat spreekt vanzelf). In samenspraak met leerlingen én met het oog op wettelijke voorschriften is het vorige maand aan ieder verzonden protocol helder en bindend. We willen liefst zonder gedoe ervaren hoe fijn het is, los te komen van alles wat het mobielgebruik aan negatieve bijverschijnselen heeft. (bron afbeelding: AD)

En dat we een fijne school hébben, laten we volgend weekend zien. Komende zaterdag 13 januari presenteren wij ons weer als een van de leukste scholen van Gouda, mét al die extra’s die een categoraal gymnasium nu eenmaal heeft. Help deze week mee, de school zo veel mogelijk op te ruimen en schoon te houden. Tijd over om in het promoteam plaats te nemen en toekomstige leerlingen en ouders rond te leiden? Geef je maandag of dinsdag op bij de administratie! We hopen ons beste beentje voor te zetten en voor het komend jaar weer veel nieuwsgierige, gezellige en leergierige nieuwe bruggers te ontmoeten. Uiteraard doen we allemaal ons best, die dag te laten zien wie en wat we zijn: een uitdagende, vrolijke, tikje eigenwijze maar veilige school die het verdient, de leukste leerlingen te hebben!