Huiswerkbegeleiding

Onder de naam Coornhert TabLab biedt het Coornhert Gymnasium begeleiding bij schoolwerk aan op maat. Leerlingen die hier baat bij hebben, kunnen dagelijks na schooltijd terecht bij het Coornhert TabLab voor schoolwerkbegeleiding, doorwerkklas en bijles. Het Coornhert TabLab wordt aangestuurd door studiecoach Krista Kooren.
Het Coornhert TabLab is er voor die leerlingen die ondersteuning nodig hebben bij de aanpak van maak- en leerwerk. Ons doel is om leerlingen controle te laten krijgen over hun schoolwerk en hen op die manier te motiveren en enthousiasmeren voor school. De individuele begeleidingsbehoefte en persoonlijke ontwikkeling van de leerling staan in onze begeleiding centraal.  

Schoolwerkbegeleiding

Bij schoolwerkbegeleiding ligt de nadruk op het aanleren van studievaardigheden. In combinatie met intensieve begeleiding bij het maken en leren van schoolwerk, gaan we in kleine groepen van zes leerlingen aan de slag met ‘leren leren’. Leerlingen die zich aanmelden voor schoolwerkbegeleiding, melden zich aan voor drie of vier dagen in de week. Het doel van schoolwerkbegeleiding is om leerlingen in een korte periode zelfstandig te laten worden in het inzetten van verschillende leerstrategieën bij de aanpak van schoolwerk.

Doorwerkklas

Doorwerkklas is er voor die leerlingen die al zelfstandig zijn in het maken en leren van schoolwerk, maar die een stok achter de deur nodig hebben om het schoolwerk ook daadwerkelijk te doen. Leerlingen kunnen in de doorwerkklas direct uit school aan de slag met hun maak- en leerwerk, dat wekelijks met hen wordt ingepland. Daarnaast worden zij geholpen met inhoudelijke vragen over het schoolwerk. Doorwerkklas bieden wij aan in grotere groepen, waar leerlingen twee, drie of vier dagen in de week terecht kunnen.

Openingstijden

Het TabLab is elke week m.u.v. schoolvakanties geopend van maandag t/m vrijdag van 15.00u – 18.00u. Tijdens toetsweken zijn er afwijkende openingstijden van 13.00u – 17.00u.

Aanmelden

Om uw kind aan te melden bij het Coornhert TabLab, kunt u contact opnemen met Krista Kooren of Kim Verrips door een e-mail te sturen naar tablabcoornhert@coornhert-gymnasium.nl of te bellen naar (06) 10 53 67 66. Wij zullen zo snel mogelijk contact met u opnemen voor een (vrijblijvend) intakegesprek.

Bijles

Het Coornhert TabLab werkt samen met TopTutors. TopTutors biedt vakinhoudelijke begeleiding aan voor leerlingen die moeite hebben met één of meerdere vakken. Deze begeleiding wordt gegeven in de vorm van individuele bijles in een specifiek vak. Klik hier voor de tarieven.
Om uw kind aan te melden voor bijlessen van TopTutors, kunt u contact opnemen met Emma Ploum via emmaploum@toptutors.nl.
Algemene voorwaarden Coornhert Tablab