Journalist Rik Rutten (NRC) geeft masterclass journalistiek (wordt vervolgd!)

Inderhaast opgefloten bovenbouwers sloten aan bij slimme middenbouwers die doorhadden dat de masterclassreeks ‘journalistiek’ een aantal bijzondere bijeenkomsten beloofde. En afgelopen dinsdag trapte oud-leerling Rik Rutten af voor een aandachtig gehoor. Zijn verhaal liep van wat Coornhertherinneringen naar zijn vervolgopleiding en zijn weg in de journalistiek, die liep van o.a. de Correspondent naar de NRC, waar hij inmiddels als onderzoeksjournalist en politiek redacteur regelmatig van zich laat horen met interessante artikelen en ‘heet nieuws’.  Anekdotes over Thierry Baudet, de VVD-spinners, zijn hang naar onafhankelijkheid en objectiviteit, over het nut en de kleur van taal (opletten bij Nederlands en daar frckn’ goed presteren, ML), en het investeren in een zo groot mogelijk netwerk van lui die jij en jou in de toekomst nog eens een dienst kan bewijzen. Na afloop waren enkele nieuwsgierigen niet uit het lokaal te slaan. Binnenkort masterclasses van oorlogverslaggever Anthonie Holslag, sportjournalist Koert Westerman en politiek redacteur (en tevens oud-leerling) Philip de Witt Wijnen…. Wie nog niet ingeschreven is en alsnog wil komen kijken, maile maatwerkmens Sanne van Hoek, die je alsnog in deze bijzondere masterclasses kiepert!