Kennismakingslessen op het Coornhert: kleine school in grote belangstelling

Een middelbare school kiezen, dat is nogal een opgave. Veel aankomende middelbare scholieren maken deze weken een ronde langs het diverse aanbod in de Goudse omgeving. Ook het Coornhert Gymnasium aan het Jan van Renesseplein in Gouda wil graag laten zien wat er nou precies zo leuk en belangrijk is bij die keuze. In de eerste plaats: het moet goed vóelen. En in de tweede plaats moet het lesaanbod interessant zijn, met fijne lokalen en aardige leraren.

Afgelopen dinsdag was het bij de eerste reeks Coornhert-kennismakingslessen een drukte van belang. met aankomende brugklassers die reikhalzend uitkeken naar een practicum over en met allerlei soorten stenen. Verder snuffelden ze aan het Griekse alfabet en aan de Latijnse taal en cultuur. ‘O(nderzoeken) & O(ntwerpen)’ gaf gelegenheid je eigen sticker te ontwerpen en die -op de plotter- ook écht te maken, en je kon beleven hoe Engels op de middelbare school gegeven wordt, of eens proberen hoe een lesje algebra of meetkunde nu precies in zijn werk ging. Omdat de huidige Coornhertleerlingen deze week op school toetsen maken, konden veel nieuwsgierige kinderen een onopgesmukte indruk krijgen van een gymnasium in bedrijf.  De praktijk dus, zoals het ‘in het écht’ gaat. Die praktijk beviel goed: al snel na de ontvangst was voor veel groepachters de spanning eraf en bewogen ze zich alsof ze al jaren niets anders deden. Hoe leuk zou het zijn als ze de komende jaren échte Coornherters werden!

De komende dagen krijgen nog meer achtstegroepers de kans deze kennismakingslessen te volgen. Gemist? Kom dan komende maandag 14 november alsnog naar het Coornhert Gymnasium. Op de schoolwebsite kun je alles lezen over de dan te organiseren open middag én de informatieavond voor ouders.