Klas 4 laat Groene Week exploderen én imploderen!

Ook de vierdeklassers doen aan onderwijservaringen die buiten de school plaatsvinden. De sectie scheikunde trakteerde hun vierdeklasleerlingen op een heuse stikstofshow, met genoeg spectaculairs om een mooi alternatief te zijn voor een dreigend vuurwerkverbod. Een beetje ploffen, rook en spektakel hoort toch een beetje bij zo’n experimentgericht vak. Een explosie van rook en vreugde was een daverend slotakkoord afgelopen dinsdag. Vandaag het tegenovergestelde: terug in jezelf, met een boekje in een hoekje. Om zeker te weten dat ook klas vier alvast gericht aan het werk kon met de leeslijst, waarvoor men het nodige aan boeken moet lezen, was een speeddate met een boek in de Chocoladefabriek een ander hoogtepunt. En ook het fenomeen Boekensushi werd smakelijk opgediend. Vrolijkheid troef, en stiekem blijkt lezen toch minder stom dan velen in een stoere bui roepen. En wij weten dat: niet voor niets besteedt de school veel tijd aan vrij lezen, omdat lezen gewoon leuk is. Wie dat in klas 4 opeens vergeten was, knapte daar weer fluks van op.