Lustrum 2024 officieel geopend: muziek, schoolreisjes en grote reünie

Jacques van Hoof, rector van onze school, tekende treffend de waarde van onze school: hecht, gestoeld op traditie en een tikje eigenwijs. Die eigenwijsheid noemde hij in zijn openingsspeech door te wijzen op de aanwezigheid van instrumenten in ons orkest die in een traditioneel orkest nooit opduiken. Toch is elke leerling die een instrument bespeelt, al liefst tweeënveertig jaar, welkom om elke vrijdag gezellig muziek te maken en met elkaar wat moois neer te zetten. Het orkestbestuur vierde het Ruim Veertigjarig Bestaan met een reünie-optreden als een feestje in aanwezigheid van een kleine honderd man, waaronder veel oud-leerlingen, enkele oud-collega’s en zowaar dirigent van het eerste uur André Bunnik. Een muzikale lappendeken van recent én wat ouder repertoire, in de tweede helft ondersteund door veel oud-orkestleden die die dag aansloten bij een orkest-reünie: dat was het cadeautje van huidig dirigent Gertjan Essenstam aan zijn orkestleden én een enthousiast publiek. Met passie, muzikaliteit en humor speelde het orkest tot een uur of negen, waarna in de nazit nog veel mooie herinneringen op te halen waren.

Dit lustrumjaar, zo beloofde meneer Van Hoof, kent nog vele verrassingen: speciale ouder-reizen en -excursies, een personeelsuitje naar historisch grondgebied, een grote schoolreünie voor alle oud-leerlingen en -medewerkers op zaterdag 15 juni 2024, ennn……… op vrijdag 1 maart gaan we met alle leerlingen een dag plezier maken in De Efteling om te vieren dat onze school in huidige vorm al 135 jaar de leukste van Gouda is!

Houd de socials, de nieuwsbrieven en je schoolmail in de gaten: nadere info volgt.