Masterclasses groep 7 en 8

Masterclassreeksen voor basisschoolleerlingen
schooljaar 2022 – 2023
Over de masterclassreeksen van schooljaar 2023-2024 is naar verwachting begin oktober meer informatie beschikbaar.

Waarom verbreden?  
Ben je een leerling uit groep 8 of 7 van de basisschool en op zoek naar meer uitdaging? Dan zijn de masterclassreeksen op het Coornhert Gymnasium zeker wat voor jou! Een reeks duurt vier lessen van 80 minuten en gaat over bijzondere onderwerpen & vaardigheden. Behalve uitdagend zijn deze masterclasslessen ook gezellig. Er zijn tien masterclasses, er zit vast wel iets voor jou bij!  
Na afloop van een lessenreeks ontvang je een Coornhert-certificaat.  

Aanbod masterclasses 

Debatteren voor beginners! Een van de beste debatteams van Nederland heeft als thuisbasis het Coornhert Gymnasium. Spelenderwijs leer je debatteren, van en met Coornhert-kanjers! 

Podium gezocht. Ben je een theaterdier en krijg je geen genoeg van shinen? Dan is deze reeks wat voor jou! Onder leiding van twee enthousiaste professionals ontdek je wat je allemaal (nog meer) kan en maak je kennis met het Coornhert-podium als bakermat voor vele generaties bekende en minder bekende theatermakers.  

Van vogelaar tot kunstenaar! Buiten of op safari door de school maak je foto’s, teken je en schilder je je vondst. En je neemt na afloop van deze masterclassreeks een prachtig zelfgemaakt kunstwerk mee naar huis!  

Keigoed! Je bent een jager of verzamelaar, hoe dan ook word je blij van stenen. In vier lessen duik je op verschillende manieren in de magische wereld van gesteente. Wat is jouw meest favoriete steen?  

Van graaf tot loopgraaf. Ooit was hier een moeras met twee kastelen, ridders en een wel heel bijzondere plek voor een stadhuis. De historische speurneuzen onder jullie kunnen een spannende ontdekkingstocht door het verleden van de stad Gouda maken. Je ontdekt veel over oorlogen, koningen en keizers, epidemieën en nog veel meer! 

Vive la France! Je maakt op speelse wijze kennis met de Franse taal en cultuur met behulp van filmpjes, liedjes, spelletjes en rollenspellen en andere opdrachten. Je doet een klein onderzoekje naar iets wat met de taal of het land te maken heeft. Frans voor bijna-bruggers! Au revoir et à bientôt! 

Taal voor denkers. Hoe ontstaat taal, waarom lijken talen soms op elkaar en wat kun je nog meer ontdekken in of met taal? Je leert naar taal kijken zoals je nog nooit eerder hebt gedaan.  

Magische wiskunde. Heb je interesse in wiskunde, dan is dit iets voor jou. Wiskunde is meer dan rekenen en niet alleen maar voor bollebozen. Aan de slag met cijfers en meetmateriaal!  

Maak je eigen Micro: Bit! Hoe zorg je ervoor dat je computer je begrijpt? Vind je het leuk om puzzelend te programmeren, moeilijke dingen in stukjes te leren herkennen en op te lossen? In deze bijeenkomsten maak je kennis met programmeren. 

Scheikunde met docenten Snoep en Bokhorst – Je maakt kennis met het leukste scheikundeteam van Gouda en omstreken en je leert ook nog wat over scheikunde. Je doet proefjes, proeven en doet ook nog andere spannende dingen. Voor een labjas en beschermingsbril wordt gezorgd.  

Belangrijk om te weten: data, tijden en inschrijving 

  • Een masterclassreeks bestaat uit vier bijeenkomsten van 80 minuten.  
  • Een reeks kost €25,-. De kunst- en maakmasterclasses kosten €45,- (nummer 3 en 9) – dit heeft te maken met de materiaalkosten.  
  • De lessen zijn op maandag, dinsdag-, woensdag- of donderdagmiddag van 14.15 tot 15.40 uur; 
  • De eerste les start op maandag 23 januari 2023, dinsdag 24 januari, woensdag 25 januari of donderdag 26 januari; 
  • Je geeft je op via je ouders. De bovenbouwleerkracht van de basisschool kan eventueel meedenken en adviseren. Het is belangrijk dat je zowel een eerste als tweede voorkeur voor een verbredingsreeks opgeeft. Dit doen we om teleurstellingen te voorkomen als je eerste keuze al vol is. 
  • Inschrijven kun je hier doen.
  • Op maandag 16 januari 2023 sluit de aanmelding voor de masterclassreeks, aan het einde van die week krijg je definitief te horen bij welke reeks je bent ingeschreven, voorzien van informatie over tijdstip, plaats en andere informatie. 
  • Mochten de kosten een probleem vormen, maar wil uw kind wel graag ontdekken of het Coornhert Gymnasium wat voor hem/haar is, neemt u dan contact op met de administratie van onze school. We gaan vertrouwelijk met uw vraag om.

Vragen? 
Heb je nog vragen over de verbredingsmodules: mail dan administratie@coornhert-gymnasium.nl.

We kijken uit naar je komst, tot ziens op het Coornhert!  

Stephana de Wolf-Jonker, afdelingsleider klas 1 en 2
Coornhert Gymnasium
Jan van Renesseplein 1  
Gouda  
0182-599517