Nederlands Dans Theater geeft workshop aan klas 4

Het is wel weer raak als het gaat om evenementen, deze week! De school bruist van activiteiten: de laatste repetities voor de Glamour Night van volgende week, het afmonteren van het toneelstuk Veel te weinig van Thirza’s Ploeg, het vrijdaguitje naar de Efteling met de hele school, en als of het allemaal nog niet genoeg is, trokken vierdeklasleerlingen deze week naar Den Haag. Het Nederlands Dans Theater speelt deze dagen de voorstelling From Here Now Far, een kruisbestuiving tussen dans, theater en beeldende kunst. Klas 4 had het geluk, meegenomen te worden in een workshop van de dansers van het NDT. Even stretchen en aan de bak dan maar: ze leerden een zogenaamde “phrase” en mochten daarop variëren met effecten als ruimte, tijd, licht en geluid. En ja, als de spot aangaat, dan móet je! Voor veel leerlingen een fantastische ervaring om je lijf te voelen, samen te bouwen en te springen op het podium dat ’s avonds betreden werd door de échte profs. Opgetogen vierdeklassers vonden From Here Now Far een prachtig sluitstuk van een bijzondere dag.