Oud-leerling Ayoub Kharkhach wint de Sonneveldprijs 2024 in hartje Amsterdam

Ayoub Kharkhach, winnaar van de AKF Sonneveldprijs 2024.Beeld Jaap Reedijk

De Nederlands-Marokkaanse kleinkunstenaar Ayoub Kharkhach (1998) heeft zowel de jury- als de publieksprijs gewonnen op het Amsterdams Kleinkunst Festival. In zijn persoonlijke voorstelling En verbied de vogels om te fluiten toont Kharkhach zich volgens de jury een ‘goede verhalenverteller die het lef heeft grenzen te doorbreken’. Ook was er lof voor hoe hij ‘prachtig en soepel zingt met een authentiek stemgeluid, waarbij hij zichzelf kundig begeleidt op piano en gitaar’. Ayoub heeft op het Coornhert als oud-leerling nog steeds een plaatsje in de ‘eregalerij’ naar de aula toe – hij deed mee aan de Glamour Night en verbaasde toen al iedereen met zijn heel persoonlijke stijl. Van harte gefeliciteerd, Ayoub! Mogelijk komend jaar nog eens een masterclassje stand-up of songwriting?