Romereis: nu ook in omgeving Napels

Een gevarieerd programma, dat elk jaar weer bij elkaar geïmproviseerd wordt door een enthousiast team – dát is wat de Romereis sinds jaar en dag aan onze leerlingen biedt. Dit jaar reist de ploeg bij wijze van experiment halverwege door naar Napoli, alwaar vanuit een conferentiecentrum onder de (figuurlijke) rook van de Vesuvius verschillende excursies plaatsvinden. Vandaag verkenden de leerlingen in drie groepen de prachtige opgraving in Herculaneum. In groepjes lunchten de leerlingen in de volop aanwezige trattoria’s, waarna de route terug naar Napels achtereenvolgens een fikse stadswandeling en een bezoek aan twee unieke catacomben volgden. Napels is een voetbalstad bij uitstek, waar het juichen om de eerste treffer van Gakpo niet eens opviel in het straatlawaai. Morgen volgen nog Pompeii en het werkelijk prachtige Museo Nazionale in Napels, waarna men de thuisreis zal aanvaarden richting nieuwsgierige ouders. Of richting Taylor Swift, maar dat is een ander verhaal. Foto: colore locale da Napoli, con professore Kooij a sinistra.