Ron Dames 40 jaar aan school verbonden: feestje!

Deze nieuwspagina geeft af en toe een mooi inkijkje in een schoolleven dat niet per se door iedereen waarneembaar is. Maar er gebeurt genoeg: met leerlingen, én met docenten. Een van de toonaangevende docenten van pakweg de afgelopen vier decennia, is wiskundedocent Ron Dames. Vandaag werd in de aula gevierd dat hij liefst veertig jaar docent aan ons geliefde Coornhert is. En dan is er een feestje. En dan loopt iedereen en zijn moeder hard om daar iets onvergetelijks van te maken. Natuurlijk zijn er hapjes en snakjes (© De Groot), zijn er wijntjes en spaatjes, zijn er speeches en scetches, en is er vooral veel tevredenheid over het feit dat we het al-tijd met zijn allen doen. Natuurlijk is Dames eigenwijs als geen ander op ons schooltje, maar ook een verbinder, een superdidact, een man met gevoel voor kwaliteit, gevoel voor jongeren en vooral ook gevoel voor humor. Dat was ook het leidmotief van de middag en avond. Sprekers als rector Van Hoof, oud-rector Oehlenschläger, pensionado Van Gendt, de complete sectie Wiskunde en het Ongewenstteam schetsten met vuur en humor hoe jongeheer Dames in stijl veertig jaar aan onze school mocht beleven, en wij met hem. Het werd nog een lange, gezellige avond met veel bekenden en een glunderend feestvarken dat, in aanwezigheid van vrouw en kinderen, ontroerend bedankte voor dit prachtige samenzijn. Het Coornhert leert, en viert eveneens als geen ander: we zijn trots op onze superfijne docenten!