Slotavond schoolorkest druk bezocht en gezellig programma

Ooit richtte André Bunnik, nestor musicus in ruste, het schoolorkest op met als belangrijke voorwaarde dat iedereen die wilde, een plek en partituur mocht hebben. Dat is al die jaren nooit veranderd en ook moderne dirigenten als Mark Lippe en tegenwoordig Gertjan Essenstam kunnen soepel uit de voeten met het idee dat het vooral leuk musiceren moet zijn op vrijdagmiddag, omdat good vibes maken dat je resultaat beter wordt.
Dat bewees vanavond ons onvolprezen schoolorkest weer, met de slotvoorstelling die in het teken stond van filmmuziek. En dat mocht je best een beetje ruim nemen: soepeltjes kletste Essenstam het nummer California Dreamin’, dat werkelijk niets en een beetje met het thema te maken had, de avond in onder het mom “Daar ligt Hollywood”. Maalt iemand daarom? Welnee! Het gaf een heus dameskoor de kans eens met een best strak spelend ensemble te spelen, dat op zijn beurt weer opgetild werd door de koorvocalen. Datzelfde gold voor de kruisbestuiving met Gioa van Nispen, die een welkome gastrol vervulde door een nummer vocaal vlot te trekken.
Verder kwamen bekende thema’s en nummers, vaak al jaren op het repertoire, voorbij in een compacte versie van dit orkest. De Greasemedley, Pink Panther, Friends, ze waren er allemaal (weer). Een kritische noot: er is inmiddels budget, dus investeer in écht nieuw en eigentijds repertoire, dat het orkest de eenentwintigste eeuw intrekt.
We hopen dat het enthousiasme en de kwaliteit van het huidige orkest nieuwsgierige schoolgenootjes aansteekt om komend jaar een plaatsje te vullen. Spannend genoeg, want er zit weer een heus Orkestival aan te komen. Shout-out voor (bijna)vijfdeklasser Esmee, die als geen ander snapt hoe je moet organiseren én dat verkopen. Hulde!