The long and winding road: klas twee in Cambridge

Niet dat de Beatles een verleden in Cambridge hebben, maar winding en long was de weg naar Cambridge wel degelijk. Al rond zeven uur op maandagochtend ronkten de bussen met vier tweedeklassen richting Frankrijk, alwaar de bus de boot richting Dover moest hebben om eenieder af te leveren voor een klein weekje Cambridge. En natuurlijk waren veel leerlingen best wel wat nerveus, was het voor velen vroeg dag en moesten de mentoren op jacht naar de juiste paspoorten. Pech onderweg: zó veel andere gemotoriseerden moesten nét op maandag dezelfde oversteek maken, waardoor het pas rond halfzes ’s avonds tijd werd om aan boord te gaan. Zoals gebruikelijk was het humeur van onze leerlingen er niet minder om. Wat later dan gepland vond iedereen uiteindelijk toch de slaapplaats op het gastadres met het groepje waarmee onze leerlingen de rest van de excursie beleven.

Vandaag is het tijd voor wat stevige wandelingen over Cambridgiaans terrein, inclusief enkele universiteitscampussen en bijbehorende rondleidingen. Vervolgens moet uiteindelijk ook voor het vak Engels het nodige gebeuren, dus het assignment krijgt vandaag alle aandacht. Op de foto zie je enkele leerlingen in een prachtige, typisch oud-Engelse, statige omgeving waar de huizen, hier op Downingstreet Cambridge,  de grandeur en eeuwen historie een bijna Potteriaanse schoonheid uitstralen. Onze tweedeklassers zijn toch maar bofkonten!