Wat een feest: zó veel mensen in één keer geslaagd!

Wát was het spannend. Een generatie leerlingen die aan alle kanten doorlopend in beeld was. Van ‘komt wel goed’ tot ‘ik weet het écht niet meer’,  en van ‘mevrouw, ik moet vanmiddag nog werken’ tot ‘meneer, heeft u nog een extra oefenopdracht’. Het was me wat. Vanmorgen werden de -overall zeer gunstige eindtermen- bekendgemaakt, zodat we direct konden rekenen met de cijfers die maakten dat velen slaagden, en een aantal mensen in het tweede tijdvak alsnog mag laten zien wat (minimaal) zes jaar Coornhert heeft opgeleverd.

In elk geval kijken we al uit naar de plechtigheid in de Sint Jan, waar we in elk geval al, met lof, felicitaties en (summa) cum laude in een enkel geval, mogen feliciteren:  Anna, Maryam, Amina, Sem, Loes, Loïc, Jayden, Joep, Liz, Ties, Ian, Goos, Floortje, Sam, Deborah, Tim, Lizzy, Maartje, Jochem, Ferry, Casper, Liselotte, Irina, Fieke, Lore, Hind, Chris, Tess, David, Thirza, Seppe, Lucas, Thomas, Eline, Jasper, Thomas, Nasreddine, Julian, Finn, Friso, Lisa, Evelien, Florian, Quinten, Joep, Josephine, Micha, Fabian, Annemieke, Bente, Casper, Timo, Wessel, Daphne, Raven, Federico, Donna, Christie, Luca, Finn, Eline, Noortje, Debby, Bente, Ioan, Marijn, Sietse, Nander, Sil, Lars, Ytse, Gwen, Rowan, Merlijn, Timo, Jonathan, Brenno, Kyran, Yente, Esmée, Sjoerd, Matthias, Katinka, Loran, Ravi, Klaas, Olivier, Sophie, Maartje, Mette, Daan, Marieke, Lois, Nils, Rogier, Joep, Alexandros, Roan, Kiene, Ties, Siham, Youri, Jan en Bo.

Verder hopen we dat de mensen die het examen in tweede instantie kunnen halen, hun uiterste best doen om ons een tweede artikel op deze plek te doen schrijven. En daarnaast: omdat wij het heel belangrijk vinden dat wij onderwijs op maat aanbieden, mogen we ook een aantal “versnellers’ al feliciteren met het behalen van een meetellend certificaat op weg naar volledige diplomering. Zo feliciteren wij ook Isra, Mariam, Maëlle, Amber, Jadon, Ruben, Tim, Marnix, Magalie, Joris, Lasse en Madelon, die als vijfdeklasser al een afsluitende prestatie van formaat leverden in diverse vakken. Lotte sluit, nota bene als vierdeklasser, het vak Duits met een tien af!

Vanmiddag was het gebruikelijke circus van feestende, juichende en gelukkige zesdeklassers die hun cijferlijst kwamen tekenen, een lust voor het oog in de aula. Veel examendocenten klapten de handen stuk en voor iedereen was er een stukje taart. We hopen het stukje taart ook snel te kunnen uitreiken aan al die lieden die de komende week zwaar aan de bak gaan voor het tweede tijdvak. Allen succes, en voor ieder die vandaag de vlag mocht uitsteken: van harte gefeliciteerd met een prachtig diploma!