Daagt je uit in kunsten

Kom op of achter het podium!

Je ademt muziek, dans of theater of ondersteunt graag anderen die dat doen. Je bent creatief en bouwt nu al een portfolio. Het Coornhert telt een lange traditie op het gebied van de schone kunsten. Licht uit, spot aan voor jou! Kortom: geacht publiek, welkom!

Beeldende vorming

Een heerlijk creatief vak, gegeven in twee kunstlokalen waar van alles mogelijk is. Wekelijks kun je daarnaast keuzelessen ‘open atelier’ volgen. De bovenbouwleerlingen bouwen een portfolio op vanaf klas 4 en je kan ook examen doen in het vak Kunst. Je sluit je Kunstvak dan af met een examenprogramma en een echte expositie waar je je meesterproef laat zien.

De Glamournight

De Glamournight is sinds 1992 een begrip en voor veel (oud)leerlingen een springplank naar een muzikale carrière. Deze avond is gevuld met muzikaal zang- en danstalent en wordt georganiseerd en uitgevoerd door leerlingen.


Toneel Ongewenst

Elk jaar is er op het Coornhert een theaterproductie, ‘Ongewenst’ genaamd, geschreven, geregisseerd en opgevoerd door leerlingen. Om anderen te laten shinen kun je terecht bij een echte techniekploeg die het licht en het geluid verzorgt of bij de schminkploeg, de cateringploeg of de decorploeg. Kortom: geacht publiek, welkom! De leerlingen van Ongewenst bieden een avondlang entertainment en daar gaan maanden van voorbereiding aan vooraf. Dit vormt een mooie afwisseling met het leren. 

Schoolorkest

Op vrijdagmiddagen oefent het schoolorkest onder leiding van een echte dirigent! Ook treden zij op. De leerlingen vormen het bestuur van het orkest en dit bestuur organiseert jaarlijks leuke activiteiten. Zo doet het schoolorkest mee met Orkestival, vaak in het Concertgebouw in Amsterdam. Ook treden ze bijvoorbeeld op tijdens de diploma-uitreiking van onze zesdeklassers. Het schoolorkest is leuk voor gevorderde en beginnende muzikanten! Want wat is er nou fijner dan samen muziek maken? 

Schoolband

Ben jij muzikaal en vind je het leuk om samen muziek te maken? Houd je meer van moderne muziekstijlen dan van klassieke muziek? Dan is de schoolband wellicht iets voor jou. De leerlingen van de schoolband drummen, spelen gitaar, zingen, etc. 

Techniekploeg

Ook leuk: maak deel uit van de techniekploeg die het licht en geluid verzorgt bij Ongewenst en de Glamournight! De techniekploeg beschikt over geluidstafels en andere middelen die nodig zijn voor een professionele show. Er zijn altijd enthousiaste ouders en docenten die de leerlingen van de techniekploeg begeleiden, maar de leerlingen ‘doen’ het geluid en het licht echt zelf.