Daagt je uit in sport

Sporten op het Coornhert Gymnasium is meer dan een beetje bewegen. Je wordt uitgedaagd, leert je medeleerlingen beter kennen in teamverband, kunt keuzelessen LO (lichamelijke opvoeding) kiezen, op vrijdag een potje zaalvoetballen en ook een interscolair hockeytoernooi behoort tot de mogelijkheden. Daarnaast is LO de plek om zelf les te leren geven en andere sporten waarvan je niet wist dat deze bestonden te ontdekken.

On the Move

Dat leren loont, en het verbeteren van je leerhouding belonen we met On The Move. On The Move is een beloningssysteem waarbij leerlingen die “goed” presteren (15 lln. met hoogste gem en 15 lln. die gem het meest omhoog zijn gegaan in vergelijking met de vorige periode) uitgenodigd worden voor een sportieve activiteit. In het verleden zijn onder andere de volgende dingen gedaan: (blow)karten, laser gamen (in de duinen), skiën, wildwatervaren, zweefvliegen, surfen, kitten en nog veel meer.

Dit schooljaar doen we met meerdere teams mee aan de Olympic Moves, het grootste sporttoernooi van Nederland voor middelbare scholen. Daar kan je met bijna alle sporten meedoen, zoals Unihockey, volleybal, basketbal 3×3, hockey.

Sportief de grens over

Aan het begin van klas 4 is het driedaags Ardennenkamp. Met de hele jaarlaag ga je sportief aan de slag met abseilen, kanovaren en nog meer spannende activiteiten. Leer je de andere bovenbouwleerlingen nog beter kennen! In het verleden is regelmatig een wintersportreis georganiseerd, voor leerlingen vanaf klas 3, beginners en ervaren skiërs en boarders.