Laptops

Alle leerlingen dienen te beschikken over een laptop waarvoor zij zelf verantwoordelijk zijn.

Aanschaf laptop

Wij adviseren ouders van aanstaande brugklassers  gebruik te maken van het laptop aanbod dat de administratie na plaatsing van de leerling van een door de school aanbevolen partij toestuurt. Onze ervaring is dat het aanbod via de school een aantal grote voordelen biedt, waaronder de driejarige garantie en het repareren van drie schades met een beperkt eigen risico.

Indien ouders geen gebruik willen maken van deze mogelijkheid, is het principe van Bring Your Own Device (BYOD) ook toegestaan. In geval van BYOD  moet  aan onderstaande basiseisen worden voldaan. 

Basiseisen aan een eigen laptop of pad

De computer draait op Windows 10 of hoger. Aan de harde schijf worden geen minimumeisen gesteld. Het wifi-kaartje moet de b,g,n standaard ondersteunen. De accuduur moet 2 uur of meer zijn. De machine moet in een stevige tas vervoerd worden. Een firewall moet actief zijn, bijvoorbeeld Windows Defender. Een Officepakket moet op de machine aanwezig zijn. Via de school kan een leerling ook gratis het Officepakket van Microsoft downloaden via www.office.com   
Met klem wordt geadviseerd om geen grotere schermen dan 15 inch te gebruiken in verband met breukrisico. Een Macbook is ook toegestaan, een Chromebook wordt ten sterkste afgeraden. 

Aanwijzingen voor het verantwoord gebruik van laptops

Aan het begin van het jaar krijgt de brugklasleerling instructie over het gebruik van zijn of haar laptop in het netwerk van de school en onze elektronische leeromgeving.