Decanaat

Profiel- en studiekeuze

De decanen van het Coornhert begeleiden de leerlingen bij het maken van hun profiel- en studiekeuze. De begeleiding start in klas 3, waar leerlingen hun vakkenpakket voor de bovenbouw kiezen. Tijdens de mentorles werken leerlingen in de online lesmethode Qompas, spreken zij met hun mentor en decaan en nemen ze deel aan verschillende keuze-activiteiten. 

In de bovenbouw begeleiden de decanen, samen met mentoren, het studiekeuzeproces van de leerlingen. Binnen en buiten school worden diverse activiteiten georganiseerd zoals een beroepenmiddag, studiekeuzeworkshops en informatieavonden. De decaan spreekt alle bovenbouwleerlingen twee keer per jaar om de voortgang in het keuzeproces te monitoren. Aan het begin van het schooljaar vindt voor de ouders van bovenbouwleerlingen een informatieavond plaats, waar algemene en bijzondere studiegerelateerde zaken voorbij komen zoals wat er komt kijken bij het studeren in het buitenland.  

Tijdens de profiel- en studiekeuzebegeleiding leren onze leerlingen over hun kwaliteiten, interesses, motieven en hoe je keuzes maakt. We willen ze namelijk niet alleen begeleiden naar een weloverwogen profiel- en studiekeuze, maar ze ook vaardigheden aanleren om na het Coornhert hun verdere loopbaan vorm te kunnen geven.