Verbredingslessen groep 7/8

 

Verbredingslessen voor basisschoolleerlingen
schooljaar 2024 – 2025

Waarom verbreden?  
Ben je een leerling uit groep 8 of 7 van de basisschool en op zoek naar meer uitdaging? Dan zijn de verbredingslessen op het Coornhert Gymnasium zeker wat voor jou! Een reeks duurt vier lessen van 80 minuten en gaat over bijzondere onderwerpen & vaardigheden. Behalve uitdagend zijn deze verbredingslessen ook gezellig. Er zijn tien lessen, er zit vast wel iets voor jou bij!  
Na afloop van een lessenreeks ontvang je een Coornhert-certificaat.  
Vanaf 1 oktober 2024 kun je hier het aanmeldformulier vinden.

Aanbod verbredingslessen 

Dit aanbod is onder voorbehoud.

Debatteren voor beginners! Een van de beste debatteams van Nederland heeft als thuisbasis het Coornhert Gymnasium. Spelenderwijs leer je debatteren, van en met Coornhert kanjers! 

Podium gezocht: Onder leiding van een enthousiaste toneelprofessional ontdek je wat je allemaal (nog meer) kan en maak je kennis met het Coornhert podium als bakermat voor vele generaties bekende en minder bekende theatermakers.  

Keigoed! Je bent een jager of verzamelaar, hoe dan ook word je blij van stenen. In vier lessen duik je op verschillende manieren in de magische wereld van gesteente. Wat is jouw meest favoriete steen? 

Magische wiskunde: Heb je interesse in wiskunde, dan is dit iets voor jou. Wiskunde is meer dan rekenen en niet alleen maar voor bollebozen. Aan de slag met cijfers en meetmateriaal!  

Leer creatief programmeren met de Micro: Bit: Hoe zorg je ervoor dat je computer je begrijpt? Vind je het leuk om puzzelend te programmeren, moeilijke dingen in stukjes te leren herkennen en op te lossen? In deze bijeenkomsten maak je kennis met programmeren. 

Snoep met Snoep: Je maakt kennis met het leukste scheikundeteam van Gouda en omstreken, en leert ook nog wat over scheikunde. Proefjes, proeven, en andere spannende dingen. Voor een labjas en beschermingsbril wordt gezorgd.  

Spelen met taal: Je hebt vroeger vast wel eens een geheimtaal bedacht, maar een volledige taal ontwikkelen is wel even wat anders! We duiken onder andere in het Esperanto, een zelfbedachte ‘wereldtaal’. 

Fotografie: Wil jij leren hoe je mooie foto’s kunt maken met je mobiele telefoon, dan is dit onderwerp iets voor jou. Aan de hand van vier thema’s leer je de wat de mogelijkheden zijn van je telefoon. Het is voor dit onderwerp fijn als je zelf een mobiele telefoon hebt om te fotograferen. 

Belangrijk om te weten: data, tijden en inschrijving 

  • De verbredingslessen bestaan uit vier bijeenkomsten van 80 minuten.  
  • De lessen zijn op maandag, dinsdag-, woensdag-, donderdag,- of vrijdagmiddag van 14.15 tot 15.40 uur; 
  • De eerste les start in de week van 20 januari 2025;
  • Je geeft je op via je ouders. De bovenbouwleerkracht van de basisschool kan eventueel meedenken en adviseren. Het is belangrijk dat je zowel een eerste als tweede voorkeur voor een verbredingsreeks opgeeft. Dit doen we om teleurstellingen te voorkomen als je eerste keuze al vol is. 

Vragen? 
Heb je nog vragen over de verbredingsmodules: mail dan administratie@coornhert-gymnasium.nl.

We kijken uit naar je komst, tot ziens op het Coornhert!  

Stephana de Wolf-Jonker, afdelingsleider klas 1 en 2
Coornhert Gymnasium
Jan van Renesseplein 1  
Gouda  
0182-599517